שמן זרעי הרימון – פרי עץ הרימון הינו אחד הסמלים החשובים ביהדות ולא סתם. זרעיו שימשו לטקסים דתיים וטיפולים רפואיים עוד מתקופות קדומות. את הזרעים נהוג לאכול נאים, אך יש כאלה אשר טוחנים או סוחטים למיץ, כשפרי אחד עשוי להכיל יותר מ-600 גרעינים ומספר לא קטן של תרומות לחיסוניות הגוף!
כמו כן, גרעיני הרימון משמשים גם לכבישת שמן, ולו הרבה יתרונות בריאותיים, לחיצוניות הגוף ופנימיותו. חצי כוס גרעינים מכילה כ-16.3 גרם פחמימות, 1.5 גרם חלבון, 3.5 גרם סיבים, 11.9 גרם סוכר, 14.3 מיקרוגרם ויטמין K, 8.9 מיליגרם ויטמין C, 33 מיקרוגרם חומצה פולית, 205 מיליגרם אשלגן, 31 מיליגרם פוספאט ומעט ויטמין B6.
שמן זרעי הרימון – תכונות הנהדרות של שמן זרעי הרימון, משכו את תשומת ליבנו בפיתוח של תערובת השמנים EVOLUTION. אחרי מחקר של השפעותיו השונות של השמן על גוף האדם, החלטנו שהוא יהווה עמוד תווך בתערובת, ולכן הינו חלק בלתי נפרד מתהליך החיסוניות.
היתרונות הרבים של שמן זרעי הרימון מתבטאים בתחומים הבאים, על פי מחקרים עדכניים
- מפחית כאבי מפרקים – דלקת פרקים הגורמת לקישיון באיזור, נפיחות וכאבים עצומים, יכולה להיות משתקת ולהחמיר עם הגיל. הקושי בהחלמה מדלקות פרקים לרב מלווה בתרופות אנטי דלקתיות חזקות עם תופעות לוואי מרובות. שמן זרעי הרימון מכיל תרכובות הנקראות פלאבונואידים, אשר הן תרכובות פנוליות המצויות באופן טבעי בצמחים ופירות. שמן זרעי הרימון – אם תרצו לדעת עוד על תרכובות פנוליות, תוכלו להביט במאמר מה זה בכלל פנול? פלאבונואידים הינם נוגדי חימצון טבעיים ויעילים גם במקרים של דלקות פרקים, ומתפקדים כגורמים אנטי דלקתיים.
מחקר שנערך בחיות הראה כי מיצוי זרעי הרימון עשוי להפחית את ההתפרצות ומספר התקריות של כאבי פרקים הנוצרים על ידי קולאגן (חלבון סיבי). מחקרים נוספים בחיות הראו כי חומרת דלקת הפרקים והמפרקים הופחתו באופן משמעותי על ידי צריכת התמצית. - הורדה בלחץ הדם – כמו כן, המיץ המופק מזרעי הרימון מכיל תרכובות פולי-פנוליות ביואקטיביות (הפועלות עם מערכות הגוף), שדווחו בשמירה על בריאות הלב, כולל לחץ הדם, דרך מספר מערכות.
מאחד מהמחקרים העדכניים בתחום, הוסק כי צריכה של מיץ הרימון צריכה להילקח בחשבון מבחינה דיאטתית ורפואית במקרים של לחץ דם גבוה. מחקר נוסף שפורסם בירחון ביולוגי מצא כי מיץ גרעיני הרימון הינו תוסף מזון בעל השפעות חיוביות על מצבים של לחץ דם גבוה, ודיווח על ירידה בלחץ הדם כבר לאחר שבועיים של צריכה יומית. - המלחמה בסרטן – תחום חקר הסרטן הינו מהמתקדמים ביותר בעולם הרפואה, במיוחד לאור מספר המקרים הגובר בכל הגלובוס. חייהם של רבים נקטפים בגלל הסרטן, אך מדרבן את החוקרים למצוא שיטות חדשות למלחמה. בעשור האחרון, גוברים מספר המחקרים שמראים כי זרעי הרימון הינם מזון אנטי סרטני, כאשר זרעי הרימון הראו פעילות אנטי גידוליות במחקרים שבוצעו על מגוון של תאי סרטן.
מספר מחקרים הראו כי תמציות זרעי הרימון מעכבות את צמיחת תאי סרטן השד, ואפילו מעודדים אפופטוזיס, שהינו מוות של התא. בנוסף, שמן זרעי הרימון מכיל חומצה פונינית, שהינה חומצת שומן פולי-לא רוויה מסוג אומגה 5, אשר הינה אנטיאוקסידנט חזק מאוד שהראה יכולות עיכוב של התפתחות תאי סרטן השד.
שמן זרעי הרימון – מחקרים נוספים מציעים כי נטילה של רימון, עשויה להאט את גדילת סרטן הפרוסטטה, אחד ממקרי הסרטן הקשים ביותר עבור גברים. במחקר שנעשה בחולי סרטן הפרוסטטה עם מקרים חוזרים, ורמות אנטיגן ספציפי לפרוסטטה (PSA – מולקולה שמעוררת דלקות ומגבירה את החזרה של סרטן הפרוסטטה – הערמונית), נראה כי נטילה חוזרת של מיץ רימון הורידה משמעותית את קצב הגידול ב-PSA. מחקרים נוספים מצאו שתרכובות שונות בזרעי הרימון הינם בעלי תכונות אנטי גידוליות ומרסנות את הצמיחה של תאי סרטן בתנאי מעבדה. - שיפור יכולות הזיכרון – OMEGA 5 פוליפנולים הם בין התרכובות המדווחות כמשפרי זיכרון, כך דווח במספר מחקרים. למעשה, מחקר מסויים מציע כי לפוליפנולים המצויים בזרעי הרימון, השפעה ארוכת טווח על מפגיעות זיכרון הנגרמות מניתוחי לב. קבוצת ניסוי שצרכה את זרעי הרימון, הראו שיפור בזיכרון הפוסט ניתוחי, בכל תחומי הבדיקות עם דגש על תכונות משמרות ארוכות טווח בתחום החזקת הזיכרון.
מחקר נוסף שנעשה בנסיינים שסובלים מבעיות זיכרון, הראה כי צריכה של מיץ רימון לתקופה של ארבעה שבועות, הראו שיפור משמעותי בסמני הזיכרון הויזואלי והמילולי. זאת לעומת קבוצת הביקרות שנטלה פלצבו (תרופת דמה).
בנוסף, מחקרים בחיות חשפו תכונות נוירופרוטקטיביות (השומרות על העצבים), במודלים חייתיים של מחלת האלצהיימר. החוקרים הציעו כי צריכת זרעי הרימון עשוייה לדחות או להאט את התקדמות המחלה. מחקר נוסף בחיות הראה כי האנטיאוקסידנטים שבזרעים מביעים פוטנציאל אדיר בשיפור תיאום הזיכרון והשרירים. - התנגדות לזיהומים בקטריאלים – חומרים הנמצאים בשמן הרימון, כגון חומצה פונינית, חומצה אלגית (תרכובת פנולית אנטיאוקסידנטית), אלגיטנינים (פוליפנולים), פלבונואידים ותרכובות רבות נוספות, הינם בעלי תכונות אנטי דלקתיות.
באופן לא מפתיע, השימוש מימי קדם ברימון לטיפול במחלות מגובה על ידי מחקרים כיום, אשר גורסים מציעים כי זרעי הרימון מגרים את הבקטריות שבגופנו, ומעצימים את השפעותיהם המועילות כנגד זיהומים בקטריאלים. - חיזוק בריאות הלב – מחלות לב עשויות להיות קשות, פתאומיות וקטלניות. טיפול מונע יכול להציל חיים ולהביא את רמת החיים, צעירים ומבוגרים כאחד, לרמה טובה וחיונית.
מחקר בנושא, שלמד את זרעי הרימון מצאו כי במטופלים הסובלים מהסתיידות עורקים, הורידו את לחת דמם ב-12% והראו ירידה של כ-30% ברמת הפלאק המצטבר בעורקים. לעומת זאת, משתתפים אשר לא נטלו את זרעי הרימון הראו עליה של כ-9% ברמת הפלאק. צוות המחקר הסיק כי צריכה של גרעיני הרימון הורידה את רמות הפלאק העורקים, לחץ הדם ורמות חימצון ה-LDL (“כולסטרול רע”).
שמן זרעי הרימון – במאמר זה אתם שותפים לתגליות המרעישות שמצאנו כאשר פיתחנו את תערובת חמשת השמנים EVOLUTION.
כל מרכיב בתערובת הינו בעל השפעה חזקה וחיובית על החיסוניות והבריאות של גוף האדם, ולכן הוחלט להכניסו באופן אקסקלוסיבי. עדויות של משתמשים בתערובת חושפות כי השילוב בין השמנים השונים עוזר להביא את החומרים הפעילים בכל אחד מהם באופן יעיל יותר, ובכך, מתעצמת ההשפעה של כל אחד ואחד.
נזכיר ונציין, כי צריכה של כל תוסף בתזונה, בצורה כזאת או אחרת מצריכה התייעצות עם רופא המשפחה.