שמן זרעי המפ
שמן זרעי המפ טהור מכיל את יחס אידיאלי 3: 1 בין אומגה 6 ל אומגה 3 . שלא כמו פשתן, לקנאביס יש ערך סופר אומגה -3 (SDA) ו סופר אומגה -6 (GLA), אשר יכול לעזור לגוף בחילוף חומרים.

אז מה עושה את שמן זרעי ההמפ כל כך בריא? 
השמן עצמו מכיל כמויות גדולות של חלבונים, סיבים תזונתיים ומקור אמין של טוקופרולים, או אנטיאוקסידנטים של ויטמין E. הזרעים מלאים במגוון רחב של מינרלים כגון אשלגן, אבץ, ברזל, סידן, פוספאט, מגנזיום.
אחד המרכיבים העיקריים והחשובים בשמן ההמפ הוא האחוז הגבוה של חומצות השומן פולי-בלתי רוויות וחיוניות מסוג אומגה 3 אומגה 6 ואומגה 9. 

מהן חומצות שומן חיוניות?
אלו חומצות שומן שהגוף שלנו אינו יכול לייצר.
חומצות השומן מתחלקות בגדול לשני סוגים: רוויות ובלתי רוויות (מידע נוסף במאמר חומצות שומן ואנחנו).
לחומצות השומן אומגה 3 אומגה 6 ואומגה 9, קיימים יתרונות רבים, ומחקרים הראו כי חומצה לינאולית שהינה אומגה 6, מסוגלת להאט את תהליך ההזדקנות ולעזור כנגד פסוריאזיס (מחלת עור). 

חומצות שומן מסוג אומגה 3, הוכחו במחקרים רבים כיעילות לבריאות הלב, הורדת רמות של שומנים בדם, הורדה בלחץ הדם ומניעה של השמנה והיווצרות של קרישי דם, המסוגלים לגרום לשבץ.

 היתרונות המובהקים של שמן ההמפ

  • שמן המפ טוב לצמחונים – קהל גדול של צמחונים מתקשה להשיג מקורות טובים של חומצות שומן מסוג אומגה 3 ואומגה 6, ובמיוחד לשמר יחס מתאים של חומצות אלה. היחס האידיאלי של 1:3 אומגה 6 לאומגה 3, נמצא כמועיל ביותר ומכסה תחום של מחלות דלקתיות ועבור אנשים שהינם בטווח הסיכון של מחלות לב כתוצאה מעודף שומן בדם.
  • שמן המפ שומר על מערכות העצבים – חומצות השומן החיוניות עוזרות למנוע דמיאלינציה, שהינה פירוק השכבה המגנה של תאי העצב. מצב התרחש בטרשת נפוצה.
  • שמן המפ עוזר להוריד רמות כולסטרול – היחס של 1:3 בחומצות השומן מאיץ את חילוף החומרים, ובכך עוזר לשרוף שומן בקצב גבוה יותר ומונע שקיעה של הכולסטרול בדפנות כלי הדם.
  • שמן המפ יכול להגביר את חיסוניות הגוף – חומצות אומגה 3 אומגה 6 ואומגה 9 מסוגלות לשפר את החסינות ולווסת את חיידקי המעיים שבגופני. אלו מהווים שכבת הגנה טבעית כנגד גורמים זרים ועוזרים לחזק את החיסוניות של הגוף.
  • שמן המפ עוזר לתחזק את המאזן ההורמונלי – זרעי ההמפ הינם היחידים המכילים גם את חומצת השומן גאמא לינואלית, שממנה מופק ההורמן פרוסטלאגדין אשר מווסת את האיזון ההורמונלי ותורם לבריאות נשים בגיל המעבר.
  • שמן המפ טוב לחולי סוכרת – בשמן של זרעי ההמפ כמויות מזעריות של פחמימות וסוכר, ולכן השמן מעולה כתוסף תזונה לחולי סוכרת. הנוטריינטים בשמן עשויים לעזור למתן את רמות הסוכר בדם.
  • שמן המפ עוזר למנוע פסוריאזיס – מחסור בחומצות שומן מסוג אומגה 6, יכול לגרום לפסוריאיז, לכן, חומצות השומן המצויות בשמן ההמפ יכולות לעזור בהשלמת האספקה.
  • שמן המפ מונע דליות – זהו מצב בו הוורידים הופכים לגדולים ומסובכים, ומלווה בכאבים רבים. חומצות השומן מסוג אומגה 3 בשמן ההמפ עוזרות בדילול הדם, הפחתת הקרישים וכמו כן, תופעת הדליות.
  • שמן המפ ממריץ ומחדש את העור – התכולה הגבוהה של אומגה 3 ואומגה 6, הינה מצויינת כמשחה או קרם לחות. השמן מעולה עבור עור או ציפורניים יבשות, ומעלה את קיבולת הנוזלים ברקמה.

יתרונותיו הרבים של שמן המפ, הופכים אותו לתוסף תזונה אידיאלי, ואמצעי מניעה למגוון עצום של מחלות.
עובדה, זאת הינה הבולטת ביותר כאשר פותחה בקפידה תערובת EVOLUTION חמשת השמנים. בכך, תערובת חמשת השמנים הינה הראשונה בעולם לעשות שימוש בשמן המפ, כדי לסייע בספיגה של השמנים הנוספים ולהביא את המיטב מכל אחד אל הגוף. חומצות שומן בלתי רוויות הקיימות בשמנים נוספים בתערובת של EVOLUTION חמשת השמנים, ואלו יחדיו מגבירות את הכמות שקיימת בה. התמורות בין החומרים השונים בתערובת, משנים את האופן בו כל חומר מתנהג, ומביאות לתוצאות שונות במידת מה, מאשר נטילה של שמן אחד בלבד.

עדויות של אנשים שמשתמשים ב-EVOLUTION חמשת השמנים באופן קבוע כיום, מספרים שעשו שימוש בעבר בשמנים בשביל לחזק את גופם בגלל מחלות שעברו, אבל הערבוב של חמשת השמנים העצימה את ההשפעות החיוביות של כל אחד מהם. עדות מרהיבה הינה של אדם אשר חלה סרטן והינו בסכנה לחזרתו, שנטל שמנים כתוספי תזונה לשמירה על רמות נמוכות של סמנים סרטניים. כאשר הוא נטל את התערובת של חמשת השמנים, החל להרגיש בעוצמה גדולה יותר את ההשפעות הטיפוליות של כל אחד ואחד מהשמנים. הוא ציין כי שמן ההמפ עזר להעצים את השפעת התכונות של השמנים האחרים.

שמן המפ, או שמן זרעי ההמפ הוא השמן בעל הטעם האגוזי שמקורו בזרעי צמח ההמפ, ונפוץ כיום בכל רחבי העולם. אין להתבלבל בין שמן ההמפ לשמן הקנאביס, אשר מופק מפרחי הקנאביס ויש בו תכולה גבוהה של החומרים הפעילים בו כגון, THC שהינו פסיכואקטיבי ו-CBD שאינו. אמנם לשתי התרכובות יתרונות משלהם אך הם לא מצויים בכמויות משפיעות בשמן.